perjantai 13. marraskuuta 2020

Kiinteistönhoitaja Tampere muistuttaa: Kattorännit puhdistetaan poistamalla ns roskat (monasti nämä roskat käyvät suoraan rhodo- ja muiden pihakasvien lannoitteeksi) ja tarvittaessa pesemällä ne, jos ei ns ränni-imurointi riitä

Yllä videolla olevan tapainen kone hankinnassa, nyt tarkistetaan onko oikeita maksavia asiakkaita Tampereen talousalueella?

Kiinteistönhoitaja Tampere Pirkkala Kangasala Lempäälä Nokia Pirkanmaa muistuttaa: Kattorännit puhdistetaan poistamalla ns roskat (monasti nämä roskat käyvät suoraan rhodo- ja muiden pihakasvien lannoitteeksi) ja tarvittaessa pesemällä ne, jos ei ns ränni-imurointi riitä

Kattorännien siivousten / imurointien aika syksyltä 2020 on liki ohi. Itsellä ko ränni-imuri hankinnassa hinta vaan tuppaa olemaan lisukkeineen yli 7000€, joten siksi tarvitaan valmista tilauskantaa tulovirran varmistamiseksi

Asiakkailta edellytän vaihtoehtoisesti ensisijassa käteisellä maksua heti kun saavun paikalle tai ennakkoon pari vrk ennen tilillemaksua. Laskuun en ala tekemään, on nähty että on liikaa ylivelkaisia talouksia ja jopa taloyhtiöitä, joten en ala toisten pankkiiriksi.

Hinnoittelu tapauskohtaista kunkin kohteen vaarallisuuden hankaluuden ja rännimittojen mukaan

Alustavia tilauksia sähköpostilla Tampereen talousalueella missä käy ilmi talonne tarpeet ja rännikorkeus = Riittääkö 12 metrin ränni-imurin letku?

Yhteydenottonne:
Talonmiespalvelu@gmail.com (Ensisijainen)
044-3380291 whatsup (toissijainen yhteydenotto, jollen ole huomannut sähköpostianne, niin whatsupin kautta muistutus)

Kun rännit ovat puhtaat ja hyvässä kunnossa, sadevesienkulku pysyy oikealla paikallaan. Jos rännit puhdistetaan liian harvoin tai jätetään jopa kokonaan pesemättä, ne joudutaan yleensä uusimaan useammin kuin hyvin huolletut rännit. Tyypillisesti hyvin huollettu sadevesijärjestelmä kestää pitkään, parhaimmillaan jopa yli 30 vuotta. Pahimmassa tapauksessa huonosti puhdistetut rännit voivat vahingoittaa itse rakennusta. Esimerkiksi tukoksien takia vesi saattaa päästä valumaan rakennuksen puuosiin. Huonosti toimiva sadevesijärjestelmä on yksi merkittävimmistä syistä homevaurioihin Suomessa. Järjestelmän tarkoitus on johtaa vedet suoraan sadevesiviemäreihin, eikä vettä saisi joutua vääriin paikkoihin. Tukkeutuneet tai huonokuntoiset rännit johtavat ongelmiin ennemmin tai myöhemmin, jos tilannetta ei korjata

Sadevesijärjestelmä kannattaa putsata vähintään 2:sti vuodessa: Keväisin ja syksyisin. Kattorännienpuhdistuksen tarve riippuu kuitenkin rakennuksesta ja sen ympäristöstä. Esimerkiksi paljon lehdistöään ja siitepölyä varistavien puiden lähellä olevat kattorännit on syytä puhdistaa useammin. Vastaavasti kaukana korkeista puista ymv korkeasta kasvillisuudesta olevien rakennusten rännit saattavat selvitä kahdella puhdistuksella vuodessa, joskin silloin tulee huolehtia, ettei niihin synny tukoksia. Tukokset ränneissä hyvä ronkkia joko jollain vanhalla imulehtkulla tmv taipuisalla auki, jollei auta niin henkilönostimella tukoskohdat auki ruuvaillen ja ronkkien oksat ymv jotka tukoksen aiheuttavat, pois.

Puhdistus on erityisen tärkeää syksyisin. Talveksi ränneihin jäävät roskat ja vesi jäätyvät, jolloin koko sadevesijärjestelmästä tulee toimintakyvytön.

Vesikourut puhdistetaan yksinkertaisesti poistamalla niistä roskat tai sellaiseksi luokiteltavat. Lisäksi kourujen ja rännien ulkopinnat voidaan pestä, jolloin ne näyttävät siistimmiltä ja parantavat koko rakennuksen ilmettä. Tarvittaessa rännit huuhdellaan vedellä, jolloin voidaan tarkistaa myös mahdolliset vuodot ja virheelliset kaadot.

Kattorännienpuhdistuksen yhteydessä on tärkeää varmistaa myös syöksytorvien puhtaus, mikäli mahdollista, jotta vesi pääsee virtaamaan koko putken mitalla. Jos syöksytorvi jäätyy umpeen, se voi haljeta, mikä voi enemmän kuin hatuttaa, sillä uuden asennus ja hankinta on kalliimpaa kuin ennakoiden siivoukset.
Asiakkaat voivat sateilla tarkkailla tuleeko vesi esteettä rännistä vai onko tukoksia niin on heti valmista tietoa asian suhteen?

------------------
---------------------------------------------------

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti